Дино Мерлин до Македонците: Зачувајте го Сонцето на вашето знаме! (ВИДЕО)

За време на претставувањето на новиот документарен филм „Средина“, приказна посветена на мега популарниот балкански поп пејач Един Дервишалидовиќ или попознат кај нас како Дино Мерлин, славниот пејач на крајот одвои неколку минути и упати порака до сите Македонци по повод актуелната состојба во нашата држава.

“Доколку Македонците ме гледаат вечерва, сакам да им порачам да ја сочуваат почитта и разбирањето помеѓу себе, да го сочуваат тоа Сонце кое е на нивното знаме, да не дозволат Сонцето на Македонското знаме никогаш да згасне, вечно да сјае, тие луѓе да пронајдат разум, да дадат се од себе никогаш да не дојде до најлошото” – порача славниот Дино Мерлин.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s